bg

Kookclub januari 2014

Kookclub

Januari 2014

Aperitief Santiago

 alles samen mengen en in longdrink glas gieten dat je vult voor 3/4/>daarbij 3 ijsblokjes en de rest PROSECCO OF CAVA   Ingrediënten 4PER pers
-----------------------

12 cl campari
12 cl limejuice

18 cl witte rhum of gin

40 cl vers fruitsap

1 fles prosecco of cava

Voorgerecht : Krokant Loempia met Noordzeevis

 wok heel kort de groentjes aan en goed kruiden en leg ze open op een handdoek en laat afkoelen

snij de vissoorten in lange reepjes en terug goed kruiden

voor de saus neem je de yohourt en mayonaise en p/z en de fijne brunoise van komkommer,radijs of groene appel en meng dit alles en afproeven

neem een goed ingevette bakplaat en neem 1 brickvel en daarop schik je de groentjes met de vis erbij en een streepje marokaanse kruiding of dikke pesto

kort oprollen en met slot op de bakplaat 8 min in oven van 200 grd

opdienen met een pittig slaatje
  Ingrediënten4  pers
----
neem 1 zakje (150 grm wokgroentjes
2x 150 grm visfilets
12 langoustines of kleine scampis
2 flinke lepels verse mayonaise
3 radijzen
éénstukje komkommer of groene appel
150 grm niet gesuikerde yohourt-------------------

Hoofdgerecht : Varkens côte à l’os Blackwell

    Ingrediënten PER pers
-----------------------
wij bewerken hier SCHOTS VARKENSVLEES DIE GEKWEEKT WORD IN VRIJE NATUUR

PAKSOI kun je in iedere groenten winkel bestellen of bij de chinese winkel in de van iseghemlaan in oostende

paksoi aanstoven in boter en p/z en na 5 min draaien en p/z en op zeer klein vuur verder smoren met deksel erop

aardappelen op z’n geheel zacht koken maar nog vast laten en afkoelen

echalot en ajiun en paprika in brunoise snijden met 1/2 pepertje
voeg daarbij 20 cl olijfolie en goed mengen met de in schijven versneden aardappel en verder afkruiden
doe nog 15min in warme oven

paksoi uit laten lekken en aanstoven in boter met p/z

neem varkens cote a l’os van 600 grm en schroei die op de grill toe met alleen grof zout erop en draai hem na 5 min en terug grof zout erop

je kunt dit verder afbakken op de grill of in oven van 160 grd gedurende 15 min en uw vlees uithalen en in dubbel aluminium folie nog 15 laten rusten op warme plaats

meng room,pickles en bruine saus en p/z en opkoken

smakelijk

Nagerecht : Cupcakes

 klop 2 eieren goed wit op

alles goed mengen en in cupcakes scheppen voor 3/4 gevuld en afbakken in 10 min op 180 grd

garneren naar wens met slagroom of glazuur
  Ingrediënten4 PER pers

--------------------
2 eieren
180gr zonnebloemolie
225 cl volle melk
snuifje zout
250 gr volkorenbloem
120 gr suiker
100 gr bruine suiker
beetje kaneel
1 zakje bakpoeder

Wijnen

Dinsdag : Pratello -Lugana 2012  Biologische wijn uit italie
                Vincenzo Bertola Viticoltore 
                altocredro Cabertnet Sauvignon 2011 Argentijns rood

Woensdag :Pouilly-Fumé Cuvée Jules 2011  J.Fouassier Cher
                   Côtes Du Rhone Les Grandes Vignes 2009
                   Château Bellevue 2011 Côtes de Bergerac Moeilleux

Donderdag : Saladini Pilastri Falerio 2012 biologische wijn uit Italië
                    Taurus Crianza 2007 Familie Belasco - spaanse wijn Toro

Reserveren

U bezit geen vivabox-kortingbon?
Word vaste klant en boek hier -5%




Hotel De stokerij te Oudenburg, West-Vlaanderen - Overnachten nabij Brugge, Oostende en De Haan

Promoties
Kreeftenfestival ALL-INN 1N

 

                                            

  • Prijs arrangement voor 2 personen
  • 1 nacht met ontbijt en tal van lokale en zelfgemaakte specialiteiten
  • welkomsdrink en kennismaking met het hotel
  • Fietsen en fietskaarten
  • Wandelkaarten
  • 1xGastronomische menu met Luxe Tapas Vis,kreeft, nagerecht 
  • inbegrip apero,waters,fles wijn,koffie