Kookclub januari 2014
Kookclub
Januari 2014
Aperitief Santiago
alles samen mengen en in longdrink glas gieten dat je vult voor 3/4/>daarbij 3 ijsblokjes en de rest PROSECCO OF CAVA | Ingrediënten 4PER pers ----------------------- 12 cl campari 12 cl limejuice 18 cl witte rhum of gin 40 cl vers fruitsap 1 fles prosecco of cava |
Voorgerecht : Krokant Loempia met Noordzeevis
wok heel kort de groentjes aan en goed kruiden en leg ze open op een handdoek en laat afkoelen snij de vissoorten in lange reepjes en terug goed kruiden voor de saus neem je de yohourt en mayonaise en p/z en de fijne brunoise van komkommer,radijs of groene appel en meng dit alles en afproeven neem een goed ingevette bakplaat en neem 1 brickvel en daarop schik je de groentjes met de vis erbij en een streepje marokaanse kruiding of dikke pesto kort oprollen en met slot op de bakplaat 8 min in oven van 200 grd opdienen met een pittig slaatje |
Ingrediënten4 pers ---- neem 1 zakje (150 grm wokgroentjes 2x 150 grm visfilets 12 langoustines of kleine scampis 2 flinke lepels verse mayonaise 3 radijzen éénstukje komkommer of groene appel 150 grm niet gesuikerde yohourt------------------- |
Hoofdgerecht : Varkens côte à l’os Blackwell
Ingrediënten PER pers ----------------------- |
PAKSOI kun je in iedere groenten winkel bestellen of bij de chinese winkel in de van iseghemlaan in oostende
paksoi aanstoven in boter en p/z en na 5 min draaien en p/z en op zeer klein vuur verder smoren met deksel erop
aardappelen op z’n geheel zacht koken maar nog vast laten en afkoelen
echalot en ajiun en paprika in brunoise snijden met 1/2 pepertje
voeg daarbij 20 cl olijfolie en goed mengen met de in schijven versneden aardappel en verder afkruiden
doe nog 15min in warme oven
paksoi uit laten lekken en aanstoven in boter met p/z
neem varkens cote a l’os van 600 grm en schroei die op de grill toe met alleen grof zout erop en draai hem na 5 min en terug grof zout erop
je kunt dit verder afbakken op de grill of in oven van 160 grd gedurende 15 min en uw vlees uithalen en in dubbel aluminium folie nog 15 laten rusten op warme plaats
meng room,pickles en bruine saus en p/z en opkoken
smakelijk
Nagerecht : Cupcakes
klop 2 eieren goed wit op alles goed mengen en in cupcakes scheppen voor 3/4 gevuld en afbakken in 10 min op 180 grd garneren naar wens met slagroom of glazuur |
Ingrediënten4 PER pers -------------------- 2 eieren 180gr zonnebloemolie 225 cl volle melk snuifje zout 250 gr volkorenbloem 120 gr suiker 100 gr bruine suiker beetje kaneel 1 zakje bakpoeder |
Wijnen
Dinsdag : Pratello -Lugana 2012 Biologische wijn uit italie
Vincenzo Bertola Viticoltore
altocredro Cabertnet Sauvignon 2011 Argentijns rood
Woensdag :Pouilly-Fumé Cuvée Jules 2011 J.Fouassier Cher
Côtes Du Rhone Les Grandes Vignes 2009
Château Bellevue 2011 Côtes de Bergerac Moeilleux
Donderdag : Saladini Pilastri Falerio 2012 biologische wijn uit Italië
Taurus Crianza 2007 Familie Belasco - spaanse wijn Toro
Reserveren
U bezit geen vivabox-kortingbon?
Word vaste klant en boek hier -5%

Promoties
Kreeftenfestival ALL-INN 1N
- Prijs arrangement voor 2 personen
- 1 nacht met ontbijt en tal van lokale en zelfgemaakte specialiteiten
- welkomsdrink en kennismaking met het hotel
- Fietsen en fietskaarten
- Wandelkaarten
- 1xGastronomische menu met Luxe Tapas Vis,kreeft, nagerecht
- inbegrip apero,waters,fles wijn,koffie